Har Fibio stöd för e-sim?

Enligt Fibios kundsupport erbjuder de e-sim till mobiltelefoner. Det finns dock i nuläget ingen information om detta på Fibios hemsida, eller i deras sociala medier. Det verkar alltså som att Fibio har förutsättningar för e-sim, men att de inte marknadsför det.

När kommer Fibio att börja med e-sim?

När vi ställt frågan i kundsupporten (i april 2021) får vi svaret att Fibio redan har börjat med e-sim till mobiler. Men det har i så fall skett utan att informera kunderna om det. Det går inte heller att beställa e-sim från Fibios hemsida, utan i så fall får du ta kontakt med Fibio och fråga hur du ska göra.

Det är svårt att säga om, och i så fall när, Fibio kommer att lansera e-sim mer öppet. Ämnet tas som sagt inte upp vare sig i Fibios sociala medier eller i sektionen med frågor och svar på hemsidan.

Varför dröjer Fibio med att informera e-sim?

I Fibios forum verkar efterfrågan på e-sim inte vara särskilt stor, till skillnad från hos en del andra lågprisoperatörer. Det är förmodligen därför som Fibio valt att inte informera om e-sim.

Fibio är en av de billigaste operatörerna på marknaden. Det är inget ovanligt att dessa operatörer dröjer med e-sim på grund av andra prioriteringar och förutsättningar. Men det verkar alltså på Fibio som att de har kommit längre i själva lanseringen än många andra.

Ska jag välja e-sim från Fibio eller en annan operatör?

Är du sugen på e-sim och gillar Fibio kan du kolla med kundsupporten om du kan skaffa e-sim redan nu. Det kan även vara värt att hålla utkik efter information om Fibios e-sim framöver.

Men vill du ha mer klara besked finns det alternativ med mer rättframma erbjudanden. Operatören Comviq erbjuder både seniorrabatt, studentrabatt och rabatt för barn, precis som Fibio. Priserna är inte riktigt nere på Fibios nivå, men troligen det näst billigaste alternativet.

Comviq har också i stort sett samma täckning som Fibio. Fibios samarbetspartner Telenor delar nämligen mobilnät med Comviqs ägare Tele2.