Finns det surfplattor som har stöd för e-sim?

Ja, det finns surfplattor som har stöd för e-sim. I dagsläget är det bara vissa av Apples surfplattor som kommer med stöd för e-sim. Andra tillverkare, till exempel Samsung och Huawei, verkar däremot bara erbjuda surfplattor med fysiskt simkort och/eller anslutning via wifi.

När det gäller e-sim till Apples Ipads är det bara modeller med wifi + cellular som fungerar med e-sim.

Apples surfplattor med stöd för e-sim är

  • Ipad Air, tredje och fjärde generationen
  • Ipad mini, femte generationen
  • Ipad 10.2 tum i sjunde och åttonde generationen
  • Ipad Pro 11 tum i första och andra generationen
  • Ipad Pro 12.9 tum i tredje och fjärde generationen

Kan surfplattor både ha stöd för e-sim och plats för simkort?

De flesta surfplattor som har stöd för e-sim har även plats för ett fysiskt simkort, vanligtvis nano-simkort.

Vilka fördelar finns det med e-sim i surfplattan?

En surfplatta fungerar i princip som en dator, men den är ju ofta lite smidigare att bära med sig. Med e-sim blir surfplattan ännu mer portabel, eftersom du alltid bär med dig internet. Varken router eller annan wifi-anslutning behövs för att du ska kunna koppla upp dig och surfa.

Ytterligare en fördel med e-sim är att du slipper vänta på att ett fysiskt simkort ska levereras hem till dig. När du gjort din beställning hos operatören får du en QR-kod som du använder för att aktivera ditt e-sim direkt i surfplattan.

Fördelarna med e-sim i surfplattan

  • Smidigt att installera
  • Surfa i 4G utan router
  • Lätt att byta abonnemang eller operatör om du inte är nöjd

Så jämför du e-sim till surfplatta

När du har bestämt dig för att beställa e-sim till din surfplatta finns det några saker du bör ha i åtanke. För det första ska du försäkra dig om att operatören faktiskt kan erbjuda ett e-sim-kompatibelt abonnemang eller kontantkort, till exempel för mobilt bredband, till din surfplatta. Eftersom e-sim är relativt nytt är det inte helt säkert att alla tjänster fungerar med ett digitalt simkort.

Du ska jämföra operatörernas erbjudanden utifrån dina egna behov och önskemål, till exempel när det gäller surfmängder, priser och kanske framför allt operatörens täckning där du bor. Tänk på att inte bara jaga efter det absolut billigaste alternativet, eftersom du då riskerar att missa andra viktiga faktorer. Försök i stället hitta ett abonnemang eller kontantkort som blir mest prisvärt i längden.

Om du ändå skulle välja ”fel”? Det brukar inte vara några problem att byta om du har ett abonnemang utan bindningstid, och med e-sim i stället för ett fysiskt simkort blir det ännu enklare.

Vanliga frågor om e-sim till surfpatta

Har Apples surfplattor stöd för e-sim?

Vissa av Apples surfplattor har stöd för e-sim. Längre upp på den här sidan ser du vilka av Apples surfplattor som har utrustats med e-sim.

Finns det surfplattor som både har e-sim och simkortsplats?

Ja, de flesta surfplattor som har stöd för e-sim har även plats för ett fysiskt simkort.

Vilket e-sim är bäst för surfplattan?

Precis som ett fysiskt simkort innehåller ett e-sim egentligen bara information om dig och ditt abonnemang eller kontantkort. Det är det som knyter dig till din operatör. Det du ska jämföra är alltså operatörernas erbjudanden på abonnemang eller kontantkort. Det bästa alternativet är det som uppfyller de flesta av dina behov och önskemål.

Vilka fördelar finns det med e-sim i surfplattan?

Det finns många fördelar med e-sim i surfplattan. Det går snabbare att aktivera, det är lättare att byta abonnemang eller operatör, och du behöver varken router eller wifi för att kunna koppla dig mot nätet.