Varför ska jag skaffa e-sim för företag?

E-sim kan underlätta mycket av din vardag som företagare. Oavsett om du bara ringer samtal eller gör de flesta arbetsuppgifterna digitalt är e-sim ett smidigt alternativ till det klassiska simkortet. Här får du veta vilka fördelar som finns med e-sim just för företag och vilka operatörer som erbjuder det.

Finns det e-sim till företag?

Ja, det finns särskilda lösningar för e-sim som erbjuds till företag. De fungerar precis som vanliga företagsabonnemang. Men i stället för att koppla abonnemanget till ett simkort beställer du ett abonnemang med e-sim.

Som vanligt behöver du även ha en enhet som stöder e-sim för att kunna använda det.

Vilka operatörer har e-sim till företag?

De största svenska operatörerna erbjuder e-sim till företag. Det finns dock inte riktigt lika mycket information om deras företagserbjudanden som för e-sim till privata kunder.

I tabellen ovan kan du se de erbjudanden som operatörerna har just nu gällande e-sim till företag.

E-sim till företagsabonnemang för mobil

Behöver du ett nytt företagsabonnemang för mobil? Då kan du skaffa det med e-sim i stället för med ett simkort redan vid beställningen.

Eller har du redan ett företagsabonnemang hos någon operatör? Då kan du lägga till ett e-sim i det abonnemanget, så länge operatören stödjer det.

Tänk på! Både mobilen och abonnemanget måste ha stöd för e-sim.

Oavsett vilken situation som gäller för dig finns det flera fördelar med att använda e-sim till din företagsmobil. Tänk bara på att telefonen du använder också måste stödja e-sim för att det ska fungera.

Fördelar med e-sim till företagets mobil

  • Jobb- och privatnummer i samma mobil. Du slipper bära runt på två mobiler. I stället kan du ha både ditt privata nummer och ditt jobbnummer i samma telefon, och växla mellan vilket du vill använda.
  • Samma abonnemang på flera enheter. Ett mobilnummer behöver inte vara kopplat till bara en mobil. Med e-sim är det smidigare att koppla till exempel en surfplatta eller en smartwatch till samma nummer.
  • Smidigt att byta abonnemang eller mobil. Om företaget byter operatör eller införskaffar nya telefoner behöver du inte beställa och sätta in fysiska simkort. E-sim kan installeras smidigt och enkelt direkt i enheten.

E-sim till smartwatch för företag

Smartklockor till företagsabonnemang är kanske inte lika vanligt som att ha en företagsmobil. Men faktum är att det kan vara riktigt smidigt. Med e-sim kan du göra det mesta direkt i din smartwatch, utan att alls behöva plocka upp mobiltelefonen. Det är något som kan underlätta både företagares och anställdas vardag.

Fördelar med e-sim till smartwatch för företag

  • Du slipper ta med dig jobbtelefonen. Med en smartwatch till företagsabonnemanget gör det inget om du lämnar mobilen hemma eller på kontoret. Du är alltid tillgänglig för såväl samtal som sms och mejl.
  • Svara på samtal när du är ute på språng. Det är inte alltid läge att plocka upp telefonen ur fickan när det ringer. Svara direkt på armen i stället. Klockan delar nummer med din mobiltelefon och kan därför ta emot de samtal som rings dit.
  • Ha tillgång till mejl och appar var du vill. Arbetsuppgifter som kräver internet behöver inte längre kräva tillgång till en dator. Mycket kan skötas direkt i din smartwatch.

Hur beställer jag e-sim till företag?

Hur du beställer e-sim till ett företagsabonnemang varierar. Operatörerna har nämligen olika lösningar för hur du ska göra.

När du beställer ett nytt abonnemang kan du ibland få ange direkt i beställningen att du vill ha e-sim i stället för simkort. I andra fall behöver du ringa kundservice för att ordna det.

Om du redan har ett företagsabonnemang och vill byta till e-sim gäller i princip samma sak. Hos vissa operatörer kan du skaffa e-sim via deras app. Hos andra behöver du logga in i tjänsten på deras hemsida. Om du inte hittar något sådant alternativ kan det vara bäst att ringa kundservice även här.

Tänk på! E-sim för företag är fortfarande ganska nytt. Är du osäker på hur du skaffar e-sim kan du alltid kontakta operatören.

Det du får när du beställer ett e-sim är en QR-kod. Den ska du sedan skanna med enhetens kamera för att aktivera ditt e-sim. QR-koden kan ibland skickas via e-post, ibland via brev.

Precis som med simkort kostar det ingenting att beställa själva e-simmet. Det är först när du aktiverar det med ett abonnemang eller kontantkort som du behöver betala en kostnad.

Vanliga frågor om e-sim för företag

Har Telia e-sim till företag?

Ja, Telia erbjuder e-sim till företag, bland annat till mobiler och klockor. Via deras tjänst MyBusiness kan du beställa e-sim till ett befintligt företagsabonnemang.

Har Telenor e-sim till företag?

Ja, Telenor har e-sim till företag. Mobiler, surfplattor och smarta klockor med e-sim kan användas med deras företagsabonnemang.

Har Tre e-sim till företag?

Tre skriver inte så mycket på sin hemsida om deras e-sim till företag. Men de ska kunna erbjuda detta både till mobiler och för att ansluta en smartklocka till ett företagsabonnemang.

Kan jag koppla en smartwatch med e-sim till ett företagsabonnemang?

Ja, du kan koppla en smartwatch till ett företagsabonnemang om klockan har e-sim. Då beställer du ett tilläggsabonnemang för just smartklockan du använder hos din mobiloperatör.

Varför ska jag skaffa e-sim till företaget?

E-sim gör vardagen mycket smidigare, såväl för företag som för privatpersoner. Bland annat kan du använda flera nummer i samma mobil, och slipper fumla med simkort om du ska byta operatör eller telefon. Skaffar du e-sim för smartwatch kan du till och med utföra arbetsuppgifter utan att ha mobilen med dig.