Fungerar e-sim utomlands?

Ja, e-sim fungerar utomlands i vissa enheter. Det spelar ingen roll om operatören i landet du reser till har stöd för e-sim eller inte. Det är fortfarande din svenska operatör som levererar både telefoni och data till din enhet. Men det är inte alla enheter som har stöd för e-sim som fungerar utomlands.

Hur fungerar e-sim till mobil utomlands?

E-sim till mobilen fungerar bra utomlands, det är inga konstigheter. Precis som med ett vanligt simkort byter din mobil bara mobilnät. Växlingen från din svenska operatör till operatören i landet du besöker sker oftast automatiskt men ibland kan du behöva bekräfta växlingen beroende på dina inställningar.

När du reser utomlands kan du köpa ett kontantkort och lägga till ett lokalt abonnemang på din simkortsplats. Då kan du surfa eller ringa till lokala priser.

Hur fungerar e-sim till smartwatch utomlands?

E-sim till smartwatch fungerar inte utomlands eftersom det inte stödjer roaming. Enligt de uppgifter vi har fått är abonnemang för e-sim till klocka spärrat för all roaming, så det går tyvärr inte att använda.

Hur fungerar e-sim till surfplatta utomlands?

E-sim till surfplatta fungerar inte utomlands. Om du vill kunna använda din surfplatta utomlands kan du antingen installera ett vanligt simkort eller köpa till ett datakort beroende på vad den svenska operatören erbjuder för lösning till surfplattan. Eller så kan du välja att köpa ett abonnemang eller kontantkort från en lokal operatör i det landet du befinner dig.

Fungerar e-sim utomlands även om operatören i landet saknar stöd för e-sim?

Ja, e-sim till mobilen fungerar utomlands även om operatörerna i det landet inte har stöd för e-sim. Det är din svenska operatör som tillhandahåller ditt abonnemang. Däremot fungerar inte e-sim till smartwatch eller till surfplatta.

Går det att skaffa ett tillfälligt e-sim utomlands?

Ja, det går att skaffa ett tillfälligt e-sim utomlands. Det finns flera internationella företag som erbjuder mobildata globalt. Ett av de företagen är GigSky.

GigSky erbjuder kortvarig roaming för alla som behöver data när de reser. Det är extremt enkelt att komma igång. Du behöver bara ladda ner en app och genom den kan du skaffa ett tillfälligt e-sim. För dig som har ett fysiskt simkort men vill ha tillgång till ett lokalt abonnemang för att ta del av den lokala taxan kan GigSky vara en lösning.