Hur skaffar jag ett abonnemang med e-sim?

Först och främst ska du försäkra dig om att din mobiltelefon har stöd för e-sim. Både telefonen och abonnemanget måste nämligen stödja e-sim för att du ska kunna använda funktionen. Sedan letar du upp en operatör som erbjuder moilabonnemang med stöd för e-sim.

Tänk på! Kom ihåg att operatören och abonnemanget även ska passa din övriga behov och önskemål, till exempel när det gäller mobilnätets täckning, surfmängder och samtal och sms.

När du har hittat det bästa alternativet för dig beställer du abonnemanget på operatörens hemsida och i samband med det uppger du att du vill aktivera ditt abonnemang med e-sim i stället för med ett fysiskt simkort. Du kommer då få en QR-kod av operatören som du använder för att aktivera e-simmet, det vill säga abonnemanget, direkt i din enhet.

Precis som fysiska simkort är e-sim kostnadsfritt, i alla fall om du beställer på operatörens hemsida. Det kostar i regel inte heller något att byta från ett vanligt simkort till e-sim.

Vilket är det bästa abonnemanget med stöd för e-sim?

Vilket som är det bästa abonnemanget med stöd för e-sim är omöjligt att svara på eftersom det beror helt på dina egna preferenser. Det bästa abonnemanget för dig är helt enkelt alternativet som uppfyller dina behov och önskemål. Att abonnemanget ska ha stöd för e-sim är en faktor, men tänk på att abonnemanget även ska passa dig i övrigt.

För att hitta det bästa abonnemanget med e-sim bör du jämföra operatörernas erbjudanden, till exempel med hjälp av jämförelsetabellen högst upp på sidan.

Jämför till exempel faktorer som

  • Operatörernas täckning där du bor
  • Surfmängder i förhållande till pris
  • Bindnings- och uppsägningstider

Vilket e-sim är billigast?

Hallon 5 GB är det billigaste abonnemanget med e-sim just nu (kontrollerat 2023-12-06). Kostnaden är 49 kr/mån i 6 månader, därefter 109 kr/mån.

Läs mer & beställ hos Hallon

Hur hittar jag det billigaste abonnemanget med e-sim?

Vi förstår att du, precis som många andra, vill hitta ett så billigt abonnemang som möjligt. Misstaget som lika många gör, förhoppningsvis inte du efter att du läst detta, är att de stirrar sig blinda på prislappen och missar att kolla så de andra delarna av abonnemanget lever upp till förväntningarna.

Det är så klart viktigt att jämföra priserna, men kom ihåg att det billigaste inte nödvändigtvis behöver vara det bästa alternativet just för dig. Fokusera i stället på att försöka hitta det mest prisvärda abonnemanget med stöd för e-sim, det kommer löna sig i längden.

Vilka operatörer erbjuder mobilabonnemang med stöd för e-sim?

I dagsläget erbjuder Telia, Telenor, Tele2, Tre, Halebop och Comviq mobilabonnemang med e-sim. Inom en snar framtid kommer troligtvis fler operatörer att sälla sig till denna skara, eftersom intresset för ett digitalt och betydligt smidigare alternativ till ett fysiskt simkort sakta men säkert ökar.

Finns det senior- och pensionärsabonnemang som har stöd för e-sim?

Det framgår inte jättetydligt på operatörernas hemsidor om e-sim är begränsat till de ordinarie abonnemangen eller om erbjudandet även omfattar abonnemang för olika målgrupper, som till exempel seniorer och pensionärer. Det är säkert inga problem om vill aktivera ditt senior- eller pensionärsabonnemang med e-sim i stället för fysiskt simkort, men för säkerhets skull kan du kontakta operatören i fråga och höra vad som gäller innan du gör din beställning.

Finns det företagsabonnemang som har stöd för e-sim?

Ja, flera av operatörerna som erbjuder e-sim har även särskilda företagsabonnemang som stödjer funktionen. Har du till exempel ett företagsabonnemang hos Telia kan du kostnadsfritt beställa e-sim till din mobil, dator eller surfplatta. Om enheten också har stöd för e-sim, det vill säga.

Flera operatörer erbjuder även särskilda tilläggsabonnemang om du vill koppla upp din smartwatch, till exempel Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch, med e-sim. Erbjudandet riktar sig i regel även till dig som har ett företagsabonnemang hos operatören, men hör efter vad som gäller för säkerhets skull.

Vanliga frågor om abonnemang med stöd för e-sim

Hur skaffar jag ett abonnemang med stöd för e-sim?

Försäkra dig om att din enhet har stöd för e-sim och hitta sedan en passande operatör som erbjuder e-sim-kompatibla abonnemang. Vid beställningen får du uppge att du vill aktivera abonnemanget med e-sim istället för ett fysiskt simkort, och du kommer då få en QR-kod som du använder för att installera e-sim, med information om abonnemanget, direkt i enheten.

Hur hittar jag det bästa abonnemanget med stöd för e-sim?

Oavsett om abonnemanget aktiveras med e-sim eller vanligt simkort, ska du hitta ett alternativ som motsvarar dina behov och önskemål. Att säga vilket som är det bästa är omöjligt utan att veta vilka förutsättningar och preferenser du har. När det gäller just abonnemang med stöd för e-sim kan utbudet i vissa fall vara lite mer begränsat, men kolla vad operatörerna kan erbjuda och jämför alternativen utifrån vad du tycker är viktigt.

Är det dyrare att beställa abonnemang med e-sim?

Att välja e-sim till sitt abonnemang i stället för ett vanligt simkort är i regel helt kostnadsfritt om du beställer via operatörens hemsida. Så nej, e-sim är inte dyrare än vanliga simkort.

Vilka är fördelarna med att aktivera abonnemanget med e-sim i stället för med vanligt simkort?

Fördelarna med e-sim i stället för vanligt simkort är många. Du slipper till exempel vänta på att få ett simkort skickat till dig, eftersom du med QR-koden du får av operatören kan sätta igång med aktiveringen direkt. All nödvändig information lagras digitalt, och du kan därför även få snabbare och bättre support av operatören om något skulle krångla.