Fungerar e-sim på Android-enheter?

Ja, e-sim fungerar på de Android-enheter som har stöd för funktionen.Det gäller både smartwatches och smartphones, men däremot verkar funktionen inte finnas på surfplattor med Android. I alla fall inte i dagsläget.

Tips! På våra jämförelsesidor för e-sim till smartwatch och e-sim till mobiltelefon kan du jämföra abonnemang till de Android-enheter som har stöd för e-sim.

Mobiltillverkare som erbjuder Android-mobiler med stöd för e-sim är framför allt Samsung och Google, men du hittar även några lurar med e-sim hos Huawei, Motorola och OPPO. Flera av Samsungs smarta klockor har stöd för e-sim, och det är i huvudsak till dessa som operatörerna erbjuder sina särskilda tilläggsabonnemang.

Vad behöver jag för att e-sim ska fungera på min Android-enhet?

För att e-sim ska fungera på din Android-enhet, mobil eller smartwatch, är det inte bara själva enheten som måste ha stöd för det. Du måste även ha ett e-sim-kompatibelt abonnemang eller kontantkort hos en operatör som stödjer det. Om du har en äldre enhet kan du även behöva uppdatera operativsystemet för att e-sim ska fungera. För mobiler är det Android 10 och senare som gäller.

E-sim till smartwatch kräver en kompatibel mobiltelefon

Om du vill använda e-sim till din smarta klocka behöver du även ha en kompatibel mobiltelefon. Samsungs Galaxy Watch-modeller med stöd för e-sim ska enligt tillverkaren själv kunna fungera med e-sim-kompatibla Iphones, men här är det bäst att du hör dig för hos operatören vad som gäller. Tänk dock på att klockans funktioner i de flesta fall fungerar bäst om både klocka och mobil är av Android-typ.