Hand håller upp mobil med e-sim-symbol mot gråsvart bakgrund.Befintliga Fello-kunder kan nu ansöka om att få provköra operatörens e-sim. Foto: Yuriy Golub/Shutterstock.com

Lanseringar

Efter kundönskemål lanserar Fello e-sim som alternativ till sina mobilabonnemang. Operatören kommer starta lite försiktigt med en testperiod, och än så länge rör det sig alltså bara om e-sim till mobilen och inte till smartklockor. Det skriver Mobil.se.

Kunderna har får tycka till om vad de önskar sig mest av Fello, och e-sim låg högt upp på topplistan. Därför gör nu lågprisoperatören ett försök med den digitala formen av ett traditionellt, fysiskt simkort och lanserar e-sim som alternativ till sina mobilabonnemang.

Tips! På vår FAQ-sida kan du läsa mer om hur e-sim fungerar.

Befintliga kunder får testa e-sim hos Fello

Fello går försiktigt ut med sin lansering och kommer låta befintliga kunder provköra e-sim under en testperiod. Är du redan kund kan du mejla och ansöka om att få bli en av de utvalda testpersonerna.

Gäller än så länge bara mobil och inte smartwatch

Du kommer dock inte kunna koppla upp din smartwatch med e-sim från Fello, i alla fall inte i ett första skede. Operatörens e-sim kommer med andra ord bara fungera i mobilen.

Lanserar ett mobilabonnemang med 75 GB för Fello-kunder

Samtidigt som e-sim-lanseringen släpper Fello även ett mobilabonnemang med 75 GB surf för 295 kronor i månaden. Men abonnemanget kan bara tecknas av dig som redan är Fello-kund, och erbjudandet kommer bara vara tillgängligt fram tills slutet av november.

Vilka andra operatörer erbjuder e-sim?

Det finns ett flertal andra operatörer som erbjuder e-sim som alternativ till vanligt simkort. Till exempel de fyra största, det vill säga Telia, Telenor, Tele2 och Tre, men även Comviq, Hallon och Halebop.

Hos flera av dem kan du även beställa e-sim i form av ett tilläggsabonnemang för din smartwatch, till exempel Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch.