Om Halebops e-sim

Hos Halebop kan du bara skaffa e-sim till mobilabonnemangen och inte till deras kontantkort. Enligt hemsidan har de e-simstöd för Iphone, Apple Watch och Samsung Galaxy Watch. De planerar dock att fixa e-simstöd till fler telefoner och klockor så småningom, och även till andra uppkopplade prylar.

Fördelar

  • Chattsupport dygnet runt
  • Spara oanvänd surf
  • Bra täckning i Telias nät

Nackdelar

  • Otydliga instruktioner om e-sim

Beställ e-sim från Halebop

Halebop skriver inte rakt ut på hemsidan hur du beställer e-sim. Därför får du kontakta dem via supporten så hjälper de dig med bytet. Är du redan kund hos dem kan det eventuellt gå att byta via inloggningstjänsten Mitt Halebop, som du i så fall har tillgång till.

Vill du bli ny kund behöver du först beställa ett mobilabonnemang från Halebop med vanligt simkort. Därefter får du logga in eller kontakta Halebop och byta till e-sim. Det går alltså inte att välja e-sim direkt vid beställningen i dagsläget.

Aktivera e-sim från Halebop

Här kommer instruktioner för hur du aktiverar e-sim hos Halebop. Eftersom inställningarna ser lite olika ut för alla mobiltelefoner använder vi här ganska generella termer. Men det här är det ungefärliga tillvägagångssättet.

Så aktiverar du e-sim på en mobiltelefon

Du behöver en QR-kod för att aktivera e-sim i en telefon. Den skickar Halebop digitalt till dig när du meddelar dem att du vill byta till e-sim.

Sedan behöver du klicka dig in i inställningarna på din mobiltelefon. Närmare bestämt ska du leta efter inställningarna för simkort. Där kan du lägga till ett nytt abonnemang och få möjligheten att skanna din QR-kod.

Så aktiverar du e-sim på en smartwatch

Du kan koppla upp din smarta klocka med hjälp av tjänsten Halebop Extend, som är ett e-sim till klocka. Tjänsten finns för både Apple Watch och Samsung Galaxy Watch.

Även här verkar det som att du måste kontakta Halebop eller logga in på kundsidorna för att beställa tjänsten. Precis som det låter är Halebop Extend en tilläggstjänst till Halebops mobilabonnemang. Därför måste du först bli mobilkund innan du kan beställa e-sim till smartklocka.

Tips! Osäker på om du kan lägga till en klocka i ditt mobilabonnemang från Halebop? Sms:a ordet Klocka till 4433 så får du svaret.

Se till att ha rätt mobil till din smartklocka, till exempel en Iphone 6 eller senare till Apple Watch. Du behöver också uppdatera både klocka och mobil till det senaste versionen av operativsystemet.

För att sedan komma igång behöver du parkoppla klockan och mobilen och sedan lägga till e-sim via appen Apple Watch eller Galaxy Wearable, beroende på klocka. Du får även logga in på Mitt Halebop för att verifiera dig.

Halebops kundtjänst

Chatt
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt
E-post
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt

Vanliga frågor om e-sim från Halebop

Vad kostar Halebops e-sim?

Själva e-simmet kostar ingenting. Det enda du betalar för är ditt mobilabonnemang. Lägger du till ett e-sim till klocka kostar det däremot en extra summa i månaden, eftersom det är en separat tjänst.

Har Halebops e-sim stöd för 5G?

Halebops mobilabonnemang med 20, 50 och 100 GB surf har stöd för 5G. Så om du beställer något av dem abonnemangen kommer du att kunna använda 5G med ditt e-sim.

Erbjuder Halebop e-sim till kontantkort?

Nej, tyvärr går det inte att skaffa e-sim till Halebops kontantkort än.

Erbjuder Halebop e-sim för företag?

Nej, Halebop riktar sig bara till privatkunder, och har därmed inte e-sim för företag. Som företagskund kan du i stället kontakta Halebops ägare Telia. De har e-sim-erbjudanden som kanske kan intressera dig.