Telia e-sim

Hos Telia verkar du bara kunna beställa e-sim till mobilabonnemangen. Det finns i dagsläget ingen information på hemsidan som tyder på att operatören även erbjuder kontantkort som stödjer funktionen, men du kan alltid höra av dig till supporten och fråga.

Förutom ett kompatibelt Telia-abonnemang måste även din mobiltelefon stödja e-sim för att du ska kunna använda funktionen. Hos Telia kan du även teckna tilläggsabonnemanget E-sim Klocka till din Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch.

Fördelar

 • Beställ enkelt e-sim via Mitt Telia
 • Erbjuder e-sim för företag
 • Surfa i Sveriges bästa nät

Nackdelar

 • Höga priser

För aktuella erbjudanden

Beställ e-sim från Telia

Det går att välja att få ett e-sim i stället för ett fysiskt simkort när man beställer ett nytt mobilabonnemang från Telia. Du som har en mobil med stöd för e-sim och ett Telia Mobil-abonnemang (tecknat efter den 4 juni 2019) kan byta till e-sim på Mitt Telia på Telias hemsida.

Så byter du till e-sim hos Telia

 1. Välj Hantera abonnemang.
 2. Klicka på abonnemanget det gäller och sedan Lås uppSpärra och Beställ simkort.
 3. Välj E-sim.

Aktivera Telias e-sim

För att aktivera Telias e-sim behöver du skanna QR-koden du fått från Telia. Tillvägagångssättet kan skilja sig något beroende på vilken slags mobiltelefon du har, men här nedanför ser du exempel på hur det kan se ut med en Iphone respektive Android-mobil.

Så aktiverar du Telias e-sim på en Iphone

 1. Gå in på Inställningar och vidare till Mobilnät.
 2. Välj Lägg till abonnemang.
 3. Scanna QR-koden enligt instruktionerna på displayen.
 4. Ange pinkoden som Telia skickat till dig.
 5. Om du har flera abonnemang ska du nu kunna välja vilket som ska vara det primära respektive sekundära.

Så aktiverar du Telias e-sim på en Android-mobil

 1. Gå till Inställningar och välj Anslutning.
 2. Tryck på Simkortshanterare.
 3. Tryck på Lägg till abonnemang och därefter Lägg till med QR-kod.
 4. Scanna QR-koden enligt instruktionerna på skärmen.
 5. Klart!

Aktivera Telias e-sim på smartwatch

Om du har ett mobilabonnemang hos Telia kan du koppla upp din Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch med e-sim via tjänsten E-sim Klocka. För att kunna använda tjänsten E-sim Klocka måste du ha ett Telia Mobil- eller Komplett-abonnemang tecknat efter den 1 augusti 2015, en smart klocka och en mobiltelefon som stödjer e-sim. Dubbelkolla att du har alla förutsättningar innan du kör i gång med din beställning.

Hur du aktiverar Telias tjänst E-sim Klocka kan variera något beroende på vilken typ av klocka du har. På Telias sida om e-sim kan du enkelt klicka dig vidare till installationsguider för både Apple Watch och Samsung Galaxy Watch.

Telias kundtjänst för e-sim

Chatt
Vardagar
08.00-21.00
Lördagar
10.00-21.00
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
09.00-17.00
Söndagar
Stängt
Ring

Vanliga frågor om Telias e-sim

Erbjuder Telia e-sim till Apple Watch?

Ja, Telia erbjuder e-sim till vissa modeller av Apple Watch via tilläggsabonnemanget E-sim Klocka.

Erbjuder Telia e-sim till Samsung Galaxy Watch?

Ja, Telia erbjuder e-sim till vissa modeller av Samsung Galaxy Watch. Tjänsten kallas E-sim Klocka och läggs till ditt huvudabonnemang.

Vad kostar e-sim hos Telia?

Hos Telia är e-sim, precis som traditionella simkort, helt gratis om du beställer det online. Det du betalar för är själva prisplanen i ditt abonnemang. Om du vill koppla upp din smarta klocka till e-sim och lägger till tjänsten E-sim Klocka i ditt huvudabonnemang tillkommer dock en månadskostnad.

Har Telias e-sim stöd för 5G?

Hos Telia får du som beställer e-sim till mobilabonnemanget Telia Mobil tillgång till 5G, oavsett vilken surfmängd du väljer. Väljer du något av de två erbjudandena med obegränsad surf ingår det till och med 5G+.

Erbjuder Telia e-sim för företag?

Ja, Telia erbjuder e-sim för företag. Om du vill beställa eller byta från simkort till e-sim för företagsabonnemanget kan du gå via MyBusiness och följa stegen på Telias supportsida för e-sim till företag.