Tele2 e-sim

Tele2 erbjuder e-sim för sina mobilabonnemang. Så länge din mobiltelefon också har stöd för e-sim ska det därmed fungera fint med Tele2:s abonnemang. De har även e-simlösningar för Apples och Samsungs smartklockor som du kan teckna när du väl blivit mobilkund hos Tele2.

Du får välja mellan e-sim och simkort i samband med att du beställer ett nytt mobilabonnemang hos Tele2. Har du redan ett abonnemang hos dem kan du aktivera e-sim i Mitt Tele2-appen.

Tele2 har inga kontantkort alls för mobil, och alltså inget e-sim för detta.

Fördelar

 • Erbjuder e-sim för företag
 • Möjlighet att välja e-sim vid beställning
 • Nätet täcker 99,9 % av Sveriges befolkning

Nackdelar

 • Något höga priser

För aktuella erbjudanden

Beställ e-sim från Tele2

Ska du beställa ett nytt mobilabonnemang eller en ny telefon hos Tele2 kan du välja e-sim i stället för fysiskt simkort i samband med beställningen.

Om du redan har ett mobilabonnemang med simkort hos Tele2 kan du byta det till ett e-sim. Det kan du göra genom att gå in på Tele2-appen och klicka på Aktivera ditt eSIM. Om du vill kan du också ringa Tele2:s kundservice för att få hjälp.

Ett byte förutsätter att både mobilen och mobilabonnemanget du har stöder e-sim hos Tele2. Kontrollera det först innan du kontaktar operatören för hjälp att byta.

Aktivera Tele2:s e-sim

Det finns två metoder att aktivera ditt e-sim hos Tele2: digitalt på Mitt Tele2-appen, eller med QR-kod.

För att aktivera e-sim digitalt går du helt enkelt in på Tele2-appen och väljer Aktivera ditt eSIM. Därefter följer du instruktionerna.

Om du i stället har beställt e-sim med QR-kod får du en QR-kod skickad på posten inom 2-3 arbetsdagar. Den koden ska du sedan skanna med din mobiltelefon för att aktivera ditt nya e-sim.

Så aktiverar du ditt e-sim med QR-kod

 1. Ta ut ditt fysiska simkort ur mobilen om du har ett sådant.
 2. Gå till simkortsinställningarna i din telefon. Hur du hittar dessa beror på vilken telefon du har. Sök under alternativet för mobilnät, nätverk eller anslutning så hittar du simkortshanteraren.
 3. Tryck på Lägg till abonnemang.
 4. Skanna QR-koden du fick från Tele2. Nu kan du lägga till ditt e-sim och göra de inställningar du vill ha.

En QR-kod kan bara skannas en gång, sedan slutar den fungera. Skulle du avbryta aktiveringen av e-sim kan du alltså inte skanna samma QR-kod igen, utan då måste du beställa en ny.

Så aktiverar du e-sim för smartwatch

Har du en Apple Watch eller Samsung Galaxy Watch som stödjer e-sim kan du koppla upp den med e-sim hos Tele2. Det är en tilläggstjänst som Tele2 erbjuder, så du måste ha ett mobilabonnemang hos dem för att kunna skaffa tjänsten.

Tips! Är du osäker på om ditt mobilabonnemang går att koppla till tillägget för klocka? På Tele2:s sida om tilläggsabonnemang för smartwatch kan du skriva in ditt mobilnummer och få svaret direkt på skärmen.

Det finns även krav på vilken mobil du har för att det ska fungera med klockan. Det krävs en Iphone med stöd för iOS 13.2 för att kunna koppla ihop mobilen med Apple Watch, och en Galaxy A, J, Note eller S för att koppla till Galaxy Watch.

Så skaffar du Tele2:s e-sim till Apple Watch

 1. Uppdatera mobilen och klockan om det behövs. Din Iphone behöver iOS 13.2 eller senare och klockan behöver watchOS 6.1 eller senare.
 2. Skaffa appen Apple Watch till din Iphone.
 3. Öppna appen och följ anvisningarna för att beställa och aktivera Tele2:s tilläggsabonnemang för klocka.

Så skaffar du Tele2:s e-sim till Samsung Galaxy Watch

 1. Uppdatera mobilen till Android 5.0 eller senare om det behövs.
 2. Skaffa appen Galaxy Wearable. 
 3. Parkoppla klockan med mobilen via den appen.
 4. Beställ tilläggsabonnemanget du behöver via appen genom att följa anvisningarna.

Hos Tele2 kan du ha två tillägg för klocka till varje mobilabonnemang. Det är alltså fullt möjligt för två personer att ha varsin smartklocka sammankopplad med samma mobil.

Tele2:s kundtjänst för e-sim

Chatt
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Ring

Vanliga frågor om Tele2:s e-sim

Erbjuder Tele2 e-sim till Apple Watch?

Ja, Tele2 erbjuder e-sim till Apple Watch. För att teckna den tjänsten behöver du en Iphone och ett mobilabonnemang hos Tele2.

Erbjuder Tele2 e-sim till Samsung Galaxy Watch?

Ja, Tele2 har ett tilläggsabonnemang för smartwatch som stöder e-sim till Samsung Galaxy Watch.

Vad kostar e-sim hos Tele2?

Ett e-sim hos Tele2 kostar ingenting. Det enda du betalar för är abonnemanget du laddar på e-simmet, och inte för själva simlösningen. Vill du skaffa e-sim till din klocka betalar du dock en extra avgift för det, eftersom det är en tilläggstjänst.

Har Tele2:s e-sim stöd för 5G?

Ja, alla Tele2:s mobilabonnemang har stöd för 5G. Därmed kan du alltså surfa i 5G-nätet om du har e-sim hos Tele2.

Erbjuder Tele2 e-sim för företag?

Ja, du som driver företag kan också skaffa e-sim hos Tele2. Du kan välja e-sim när du beställer ny telefon eller nytt abonnemang. Vill du byta till e-sim för ditt befintliga abonnemang behöver du kontakta kundservice eller en Tele2-butik.