Om Telenors e-sim

Telenor erbjuder e-sim för dig som har ett aktivt mobilabonnemang och vill byta från ett vanligt simkort till e-sim. I dagsläget verkar erbjudandet om e-sim bara gälla för mobilabonnemangen, och alltså inte kontantkorten. Men det kan gå snabbt på telekommarknaden, så för säkerhets skull kan du alltid höra av dig till Telenors support och fråga vad som gäller för e-sim och kontantkort.

Fördelar

 • Erbjuder e-sim till företagsabonnemang
 • Har 5G-stöd för vissa abonnemang
 • Möjlighet att byta till e-sim via Mina sidor

Nackdelar

 • Går ej att välja e-sim vid beställning
 • Något höga priser

Beställ e-sim från Telenor

I nuläget verkar det inte som att det går att välja till e-sim när du köper en ny telefon eller ett nytt abonnemang från Telenor. Du måste alltså vänta tills du får det vanliga simkortet och sedan byta till e-sim i Mitt Telenor, antingen i appen eller på webben.

För att kunna byta till e-sim måste du vara privatkund, ha verifierat dig som ägare av abonnemanget och ha BankID.

Så byter du från simkort till e-sim via Mitt Telenor

 1. Logga in på ditt konto i Mitt Telenor (om du inte har ett konto måste du skaffa det).
 2. Om du använder appen: Välj alternativet Abonnemang och mobilnumret du vill skaffa e-sim till.
 3. Om du använder webben: Välj Min översikt > abonnemanget det gäller > mobilnumret du vill skaffa e-sim till.
 4. Välj Beställ nytt simkort eller e-sim.
 5. Välj E-sim och följ instruktionerna på skärmen.

Du som skaffar e-sim till en Iphone som fortfarande har ett ”vanligt” simkort kopplat till abonnemanget, måste komma ihåg att ta ut simkortet för att ditt e-sim ska kunna fungera.

Aktivera e-sim från Telenor

Det finns flera sätt att aktivera ditt e-sim, och vilket alternativ som är bäst beror lite på vilken enhet det gäller. Om du ska installera e-sim på mobilen du håller i handen och har ett aktivt abonnemang är det enklast att gå via Telenor-appen, där du klickar på Hämta e-sim till denna mobil.

E-sim kan även installeras genom en QR-kod, vilket kan passa om e-sim ska installeras på en annan (eller ny) mobil. Du skickar QR-koden till personen som ska hämta och aktivera e-simmet, till exempel via mejl. Personen som ska installera e-simmet slutför aktiveringen i sin mobil genom att scanna QR-koden.

Tänk på att tillvägagångssättet skiljer sig något mellan olika telefonmodeller. Läs på vad som gäller för just din Iphone, Samsung Galaxy, Huawei P eller Motorola.

Aktivera e-sim från Telenor i smartwatch

Hos Telenor kan du använda e-sim till din smartwatch genom att lägga till tjänsten Mobiluppkoppling Klocka till ditt mobilabonnemang. Fördelen med att koppla upp din smarta klocka med e-sim i stället för Bluetooth är att du kan lämna mobilen hemma men ändå till exempel ringa och skicka meddelanden till och från klockan.

Tjänsten gäller både för Apple Iphone och Samsung Galaxy Watch, förutsatt att just din modell har stöd för e-sim såklart.

För att kunna köpa Mobiluppkoppling klocka hos Telenor behöver du ha

 • En Iphone 6 eller senare, alternativt en Android 5.0 eller senare
 • Ett mobilabonnemang hos Telenor
 • En smart klocka av typen Apple Watch Series 3 (4G) eller senare, alternativt en Samsung Galaxy Watch 1/Active2 eller senare
 • Operatörsinställningarna Telenor 35.1 i din mobil

Telenors kundtjänst

Följ Telenors instruktioner för Mobiluppkoppling klocka till Apple Watch för att komma i gång med e-sim till din Apple Watch. För att köpa och aktivera tjänsten för din Samsung Galaxy Watch ska du i stället följa Telenors instruktioner för Mobiluppkoppling klocka till Galaxy Watch.

Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om e-sim från Telenor

Erbjuder Telenor e-sim till Apple Watch?

Ja, Telenor erbjuder e-sim till Apple Watch via tjänsten Mobiluppkoppling klocka.

Erbjuder Telenor e-sim till Samsung Galaxy Watch?

Ja, Telenor erbjuder e-sim till Samsung Galaxy Watch via tjänsten Mobiluppkoppling klocka.

Vad kostar det att beställa e-sim hos Telenor?

Det kostar inget att beställa e-sim hos Telenor. Det du betalar för är den prisplan (per månad) du har valt till ditt abonnemang. Om du vill använda tjänsten Mobiluppkoppling klocka läggs e-sim till ditt Telenor-abonnemang, och så syns kostnaden på din vanliga faktura. Hos Telenor är tjänsten i regel gratis den första månaden, och därefter betalar du 49 kronor i månaden.

Erbjuder Telenor e-sim för företag?

Ja, Telenor erbjuder e-sim för företag. Om du har administratörsbehörighet kan du beställa e-sim direkt genom att logga in på Telenor Mitt Företag. Välj abonnemanget du vill beställa e-sim till och när beställningen har behandlats kommer du få en QR-kod som du scannar för att aktivera e-sim i din enhet.

Kan jag beställa flera e-sim till min mobil hos Telenor?

Nej, hos Telenor är det ett e-sim per mobil som gäller.

Har Telenors e-sim stöd för 5G?

Om du har beställt e-sim för Telenors mobilabonnemang med 30 GB, 75 GB eller obegränsad surf så får du tillgång till 5G. De billigare abonnemangen saknar däremot stöd för 5G.

Kan jag flytta mitt e-sim från en smart klocka till en annan?

Nej, du kan inte flytta ditt e-sim mellan olika smarta klockor. Om du ska byta klocka måste du beställa tjänsten Mobiluppkoppling klocka på nytt och få ett nytt e-sim.