En flicka med ryggsäck kollar på sin smarta klocka.Telia breddar sitt utbud av olika familjetjänster med den nya barnsmarta klockan Xplora X5 Play. Telia är dessutom först i Sverige med att erbjuda klockan med e-sim. Foto: KawaiiS/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu inkluderar Telia den barnanpassade smartklockan Xplora X5 Play i sitt familjeutbud, och operatören blir även den första i Sverige som erbjuder klockan med e-sim. Mobilklockan är en trygg, enkel och rolig lösning till familjens minsta medlemmar, skriver Telia i ett pressmeddelande.

Den smarta klockan Xplora X5 Play är speciellt anpassad för barn och introducerar familjens minsta till ett roligt och spännande skärmliv. Nu uppdaterar Telia sitt redan omfattande familjeutbud med den barnsmarta mobilklockan och blir dessutom först i Sverige med att erbjuda Xplora X5 Play med e-sim, vilket gör användningen ännu enklare.

Förutom själva klockan behövs Xplora-appen som du som förälder laddar ner till din mobil, och även ett abonnemang till klockan. Xplora X5 Play fungerar tillsammans med Telias Extra användare eller Telia Mobil 2 GB.

Kompletterar Telias familjesatsning

Telias chef för konsumentaffären, Henrik Lönnevi, berättar att de är väldigt glada över samarbetet med den norska tillverkaren Xplora, och att den nya X5 Play är ett perfekt komplement till Telias familjesatsning.

– I flera år har vi jobbat för ett tryggt, säkert och roligt skärmliv för barn och unga. För oss är det viktigt att kunna erbjuda konkreta verktyg och enkla lösningar för familjen som skapar en bättre uppkopplad vardag för hela familjen, säger han i pressmeddelandet.

Fokus på trygghet och uppmuntrar till fysisk aktivitet

Xplora har som sagt lagt stort fokus på trygghet, och i X5 Play hittar du funktioner som GPS, SOS-knapp och trygga zoner. Klockan tillåter dessutom bara samtal och sms till och från godkända kontakter.

X5 Play saknar tillgång till internet och sociala medier, men i stället har Xplora utrustat klockan med funktioner som ska uppmuntra till lek och aktivitet. X5 Play har just därför en robust design och är även damm- och vattentålig enligt det internationella måttet IP68.