Nya galaxy watch 5 och 5 pro ligger på bord.Den 26 augusti kommer Samsungs nya Galaxy Watch 5 och Watch 5 Pro ut i butik. Foto: pressbild/Samsung Sverige

Lanseringar

Samsung har presenterat höstens nyheter och det är inte bara nya lurar som kommer ut på marknaden utan även två nya Galaxy Watch-modeller, närmare bestämt Galaxy Watch 5 och 5 Pro. Enligt Mobil.se kan de nya enheterna erbjuda bättre batterikapacitet och snabbare laddning än sina föregångare, och de ska även vara tåligare.

Den 26 augusti släpper Samsung ett antal nya produkter och bland dessa hittar vi smartklockorna Galaxy Watch 5 och 5 Pro. Watch 5 finns i två olika storlekar, 40 och 44 millimeter, medan Pro-modellen ”bara” finns i 45 millimeter. Jämfört med sina föregångare ska båda dessa modeller ha bättre batterikapacitet och snabbare laddning, och de ska enligt uppgift även vara tåligare.

Wear OS har blivit ännu bättre

Det finns även många likheter med fjolårets modeller, särskilt bland funktionerna, och både Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic hann med Wear OS-tåget som Samsung gick över till förra året. Men på ett år har Wear OS hunnit bli ännu lite bättre, vilket vi nu får se prov på i årets klockor.

Det finns till exempel fler appar, där bland annat Google Assistent och Spotify är tillgängliga redan från start. Har du valt att aktivera e-sim kan du streama direkt eller lagra musik offline direkt i klockan. Med det sagt så är apputbudet i stort fortfarande begränsat för Wear OS, och enligt Mobil.se är intresset från marknadens apptillverkare relativt svalt.

Watch 5 Pro erbjuder unika funktioner

Du som gillar att röra dig ute i skog och mark kan kika lite extra på Watch 5 Pro. Här hittar du nämligen flertalet egenskaper och funktioner som passar bra för sådana aktiviteter, och eftersom klockan är gjord i titan och har glas av safir är den tålig och svår att repa.

Batteriet är kraftigt och har en kapacitet på 590 mAh, och bland funktionerna utmärker sig till exempel importering av träningsrutter i GPX-format för vägledning i vildmarken, och vägledning tillbaka till din startpunkt.

Välj mellan bluetooth och 4G

Både Watch 5 och Watch 5 Pro kan köpas som bluetooth- eller 4G-versioner (med e-sim). Watch 5 med bluetooth kostar 3 290 kronor, medan 4G-versionen ligger på 3 790 kronor. Pro-modellen kostar 4 990 respektive 5 490 kronor.