Urtavlor på smarta klockor på rad med en smart klocka i mitten.Huawei Watch 3 Pro släpptes nyss på marknaden och har redan utsetts till årets bästa smartwatch av organisationen EISA. Foto: Pressbild/Huawei Sverige

Utmärkelser

Nu har EISA (European Imaging and Sound Association) utsett Huawei Watch 3 Pro till den bästa smarta klockan 2021–2022. EISA beskriver klockan som modernt elegant, och menar att det avancerade operativsystemet ger stöd för det mesta man vill få ut av en smart klocka.

Vi skrev nyligen om att Huaweis nya smartwatches har landat på marknaden och den första utmärkelsen har inte låtit vänta på sig. Branschorganisationen EISA har nämligen precis utsett Huawei Watch 3 Pro till den bästa smarta klockan 2021–2022.

Huawei Watch 3 Pro vinner på sitt avancerade operativsystem

I sin motivering lyfter EISA det avancerade operativsystemet Harmony OS2 som de menar gör klockan till en kvalitativ plattform för många användbara och spännande funktioner och applikationer. Till exempel mätning av hjärtrytm och syrehalten i blodet, stresstester och program för över 100 olika träningsformer. 

EISA menar att det så klart även är en fördel att Huawei Watch 3 Pro har stöd för e-sim som gör den till en mer fristående enhet. Enligt EISA kan du i princip använda klockan som en smartphone.

”En känsla av modern elegans”

Vi får ju inte glömma de yttre egenskaperna, som enligt EISA:s bedömning sitter precis där de ska. I motiveringen skriver EISA att klockan ser fantastisk ut runt handleden, mycket tack vare klockkroppen i titan som omsluter Amoled-skärmen på 1,43 tum, där skyddet av safirglas ger en ”känsla av modern elegans”.

En kraftfull och smart enhet för människor som gillar träning och hälsa

Sofia Björnefors, PR-ansvarig på Huawei Consumer Group Sverige, berättar att företaget förstås är glada över att ännu en gång få en utmärkelse i kategorin smartwatches.

– Det känns jätteroligt att kunna leverera en klocka som ger människor inom hälsa och träning en smart upplevelse, säger hon i ett pressmeddelande.