Apples logga på husfasad.I mars eller april beräknas en uppdaterad version av Iphone SE se dagens ljus. Den nya luren kommer med nytt chip och stöd för 5G. Foto: Lester Balajadia/Shutterstock.com

Lanseringar

Enligt Mark Gurman på informationsföretaget Bloomberg finns det en ny Iphone SE med i Apples lanseringsportfolio för våren 2022. Luren ska enligt uppgift inte bjuda på några större överraskningar eller innovationer, men den ska i alla fall ha ett uppgraderat systemchip under huven och stödja 5G. Det skriver Mobil.se.

För snart två år sedan släpptes den nuvarande Iphone SE, och nu är det alltså dags för en uppföljare. I mars eller april, i samband med Apples första lanseringsevent för 2022,  kan vi enligt Bloomberg-skribenten Mark Gurman räkna med att den nya Iphone SE dyker upp. Det verkar dock inte vara några större innovationer att vänta, men det är å andra sidan inte heller det som är signifikant för en SE-modell. Här är det framför allt fokus på att erbjuda ett billigare alternativ till andra Iphones.

Nytt systemchip med 5G-stöd

Till designen ska den nya Iphone SE ha mycket gemensamt med den betydligt äldre modellen Iphone 8. Men om vi fokuserar på nyheterna, även om de är få, ska de främsta vara det uppgraderade systemchipet och stödet för 5G. I alla fall enligt Gurman. Föregångaren hade Apples A13 Bionic-chip från 2019 under huven, och då var det 4G som var den snabbaste nätstandarden.

Kan bli ett digitalt lanseringsevent i vår

Mark Gurman tror inte att Apple kommer att hålla något fysiskt lanseringsevent i vår, utan i stället köra digitalt. Han räknar även med en digital variant av den årliga utvecklarkonferensen WWDC i juni, då Apple troligtvis kommer göra en presentation av iOS 16.

Fler nyheter under 2022

Andra enheter som enligt Gurman kommer lanseras under året är exempelvis en ny Ipad Pro med stöd för trådlös laddning, och några olika modeller av tillverkarens smartklocka Apple Watch.