Två kvinnor tittar på mobil vid monter framför skylt med texten galaxy z flip5.Förra veckans Samsung-lansering inkluderade många nya enheter. Bland annat de vikbara mobilerna Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5. Foto: Pressbild/Samsung Sverige

Nya enheter

Förra veckan släppte Samsung sina nya vikbara mobiler Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5, men även nya smartklockor i Galaxy Watch 6-serien och surfplattor i Galaxy Tab S9-serien. Enheterna finns nu på marknader som den europeiska, nordamerikanska, kinesiska och koreanska, men kommer ut även på övriga marknader inom kort.

För exakt en vecka sedan gick den globala säljstarten för flertalet nya Samsung-enheter av stapeln. De vikbara mobilerna Galaxy Z Flip 5 och Galaxy Z Fold 5 sägs bjuda på en helt ny användarupplevelse, där tillverkaren har uppdaterat både design och formfaktor. Mobilerna har även utrustats med en nya gångjärnstekniken Flex Hinge.

Tips! Galaxy Z Flip 5 finns i färgerna Mint, Graphite, Cream och Lavender, och Galaxy Z Fold 5 i Icy Blue, Phantom Black och Cream.

En av de största uppgraderingarna från den tidigare generationen vikbara mobiler är systemchipet. Både Galaxy Flip 5 och Galaxy Fold 5 är utrustade med Qualcomms kraftfulla Snapdragon 8 Gen 2, vilket bäddar för klassledande prestanda.

Antalet förhandsbeställningar har ökat

De nya vikbara Galaxy Z Flip 5 och Z Fold 5 har rekordmånga förhandsbeställningar över hela världen. På marknader som den latinamerikanska, europeiska och sydostasiatiska har 65 procent av kunderna som förbokat valt Flip-modellen.

– Vi har sett en positiv ökning på antalet förhandsbeställningar jämfört med föregående år, konstaterar Anders Elmby, MX-Director på Samsung Electronics i Norden i ett pressmeddelande.

Galaxy Watch 6-serien har kraftig prestanda och större skärmar

I den nya smartwatch-serien ingår Galaxy Watch 6 och Galaxy Watch Classic. Klockorna kan erbjuda både sömn och träningsanalyser och flera andra funktioner fokuserade på hälsa. De ska även ha utrustats med kraftig prestanda och större skärmar än tidigare modeller. 

Galaxy Watch 6 finns i storlekarna 44 millimeter ( i färgerna Graphite och Silver), och 40 millimeter ( färgerna Graphite och Gold). Classic-modellen finns i storlekarna 43 millimeter och 47 millimeter i färgerna Black och Silver.

Tre modeller tillgängliga i Galaxy Tab S9-serien

De nya surfplattorna i Galaxy Tab S9-serien är Galaxy Tab S9 Ultra, S9 Plus och S9 (standard). Samtliga modeller har har fått Dynamic Amoled 2X-skärmar, en inbyggd S-Pen och är vatten- och dammtåliga enligt klassificeringen IP68.

Färgerna du kan välja mellan är Beige och Graphite.