Kvinna håller upp arm med smartklocka.Nu uppdaterar Samsung flera äldre klockmodeller med nya funktioner. Foto: Chikena/Shutterstock.com

Lanseringar

Samsung skickar nu ut en uppdatering av mjukvaran som ger flera av tillverkarens äldre smartwatches några nya användbara funktioner. Först ut blir Galaxy Watch Active 2 och Galaxy Watch 3 som efter uppdateringen till exempel kommer kunna ställa in känslighet för falldetektion. Det skriver Mobil.se.

Tack vare en uppdatering av mjukvaran kan nu flera av Samsungs något äldre klockmodeller erbjuda ett par nya funktioner. Galaxy Watch Active 2 och Galaxy Watch 3 är de första modellerna ut, som nu till exempel kommer kunna ställa in känslighet för falldetektion. Om du faller frågar smartwatchen om allt är okej och kan larma och ange din position.

Dela träningsmål med andra i Galaxy Watch och Watch Active

Galaxy Watch och Galaxy Watch Active kommer till exempel uppdateras med funktionen Grupputmaningar, vilket kort förklarat innebär att du kan dela träningsmål med andra och kolla hur du ligger till direkt i klockan.

Ger djupare utvärdering av din hälsostatus

Enligt Samsung ska mjukvaruuppdateringen bidra till en djupare utvärdering av klockanvändarens hälsostatus med till exempel mätning av blodtryck, EKG och syrenivåer i blodet. Men tillverkaren betonar att utvärderingen i klockan självklart inte kan mäta sig med regelbundna besök hos läkaren om du vill hålla kolla på ditt hälsoläge.

Fler möjligheter att göra klockan personlig

Har du någon av de nämnda klockmodellerna kommer du nu även att få möjlighet att köpa tio olika klockskärmar eller urtavlor så att du kan göra din klocka lite mer personlig.

Uppdateringarna kommer först till Korea och USA

Mjukvaruuppdateringarna rullar först och främst ut i Korea och USA, och efter det är det dags för den internationella marknaden. Det innebär att de Samsung-klockor som drivs av operativsystemet Tizen får vissa av de nya Wear-OS-klockornas funktioner.

Precis som Mobil.se påpekar har Samsung utlovat en Tizen-uppdatering av sina befintliga klockor under tre år från och med säljstart.