Mobiler på rad på disk med samsungs logga ovanför.Efter många om och men ser det ut som att vi ändå kommer att få se Samsungs Galaxy S21 FE ute i butik. I januari 2022 beräknas den omtalade luren landa på marknaden, och kort därefter verkar det vara dags för tillverkarens nya S22-serie. Foto: N.Z.Photography/Shutterstock.com

Lanseringar

Spekulationerna kring Samsungs Galaxy S21 FE har florerat friskt i flera månader, och det har till och med varit oklart om telefonen överhuvudtaget kommer ut på marknaden. Nu finns det dock uppgifter som tyder på att Galaxy S21 FE landar i butik i januari nästa år, tätt följd av den nya Galaxy S22-serien. Det skriver Mobil.se.

Har du börjat tappa hoppet om Samsung Galaxy S21 FE? Du är nog inte ensam. Men nu tyder nya uppgifter på att den omtalade mobiltelefonen kommer landa på marknaden i januari 2022, dock med något begränsad tillgång. Och enligt Samsung-communityt Sammobile verkar vi inte behöva vänta så mycket längre på den nya Galaxy S22-serien.

Eventuellt släpp i slutet av februari

S21 FE-lanseringen skjuter förvisso upp släppet av Galaxy S22-serien något, men enligt Sammobile planerar Samsung att börja ta upp förhandsbeställningar på sin nya serie under den andra veckan i februari, vilket sin tur även skulle kunna innebära ett Unpacked-event i början av februari och ett släpp i slutet av samma månad.

Värt att notera är att dessa uppgifter inte har bekräftats ännu, och vi får nog även vänta ett tag på att Samsung själva ska bidra med någon officiell information.

Har valt att satsa på vikbart i stället för nya Note-mobiler

Utmaningarna på mobilmarknaden, det vill säga komponentbristen, har fått de flesta tillverkare att se över sina prioriteringar. I Samsungs fall ledde det fram till beslutet att satsa på sina vikbara mobilmodeller under hösten i stället för att släppa några nya Galaxy Note-varianter, och hittills de verkar mycket nöjda med sitt val.

Samsung har inte redovisat några försäljningssiffror, men resultatet ska alltså vara så pass bra att de planerar en ännu större satsning på vikbart under 2022.

Planerar att utveckla vikbara mobiler till lägre priser

Tillväxten på marknaden för vikbara mobiler ligger på 300 procent jämfört med året innan. Det är förvisso en ökning från relativt låga nivåer, men det säger ändå en del om intresset. Samsung spår en fortsatt uppgång under nästa år, och de har enligt uppgift börjat spåna på en lansering av vikbara mobiler i ett mer humant prissegment.