En smart klocka från apple mot blå bakgrund.Apple leder den globala marknaden för smarta klockor. Apple Watch Series 6 är den populäraste just nu. Foto: oasisamuel/Shutterstock.com

Rapporter

Enligt en ny rapport från Strategy Analytics har försäljningen av smartklockor ökat kraftigt under pandemin, och det är den senaste modellen från Apple, nämligen Apple Watch Series 6, som är marknadens populäraste. Samsungs försäljning ökar dock snabbare med 54 procent under 2021 jämfört med 2020, medan Apple ökade med 46 procent. Det skriver MacWorld.

Pandemin och dess effekter har utan tvekan förändrat våra digitala behov och vanor, och enligt en rapport från Strategy Analytics har intresset för smarta klockor ökat rejält. Under det andra kvartalet 2021 såldes det 18,1 miljoner smartwatches världen över, vilket är en ökning på 47 procent jämfört med det andra kvartalet 2021. Och det är framför allt Apple Watch Series 6 som har varit, och är, i blickfånget.

Apple leder smartwatch-marknaden

Rapporten visar att Apples globala försäljning av smartwatches ökade med 46 procent under det första kvartalet 2021 och landade på totalt 9,5 miljoner sålda enheter. Tillverkaren har fortfarande över hälften av smartwatch-marknaden med en marknadsandel på 52 procent. 

Samsungs försäljning ökar snabbare

Samsung har förvisso bara en marknadsandel på 11 procent, men däremot ökar den sydkoreanska tillverkarens försäljning av smartwatches snabbare än Apples. Under 2021 har försäljningen ökat med 54 procent jämfört med 2020. Samsungs största marknader, när det gäller just smarta klockor, är Nordamerika, Europa och Sydkorea.

Garmin placerar sig som nummer tre på topplistan

Med sina 8 procent av smartwatch-marknaden placerar sig Garmin som nummer tre på listan. Under det andra kvartalet 2021 levererade tillverkaren 1,5 miljoner enheter världen över, vilket är en ökning med 25 procent jämfört med det andra kvartalet 2020. Enligt Strategy Analytics har Garmin ett bra utbud av smarta klockor, men har på vissa marknader svårt att slå starka konkurrenter som Samsung och Xiaomi.