Samsungs galaxy s21 fe ligger på stenplatta bredvid småsten.Fjolårets Samsung Galaxy S20 FE blev en stor succé. Om den nya S21 FE blir lika populär återstår att se. Foto: Jack Skeens/Shutterstock.com

Lanseringar

Det har som bekant varit många olika turer kring lanseringen av Samsungs Galaxy S21 FE, och än är spekulationerna inte slut. Det ser fortfarande ut som att mobilen kommer ut i början av 2022, men nya rykten tyder på att den bara blir tillgänglig i Europa. Det skriver Mobil.se.

Det har varit många olika turer kring lanseringen av Samsungs nya Galaxy S21 FE, och det har till och med ryktats om att mobilen inte kommer nå marknaden över huvud taget på grund av bristen på komponenter. Men precis som vi har skrivit tidigare ser det i dagsläget ut som att Galaxy S21 FE kommer landa i butik i början av 2022. Men om man ska tro de senaste spekulationerna blir den nya luren bara tillgänglig i Europa.

Separat lansering eller lansering på CES-mässan?

Enligt Mobil.se finns det dels uppgifter som säger att Galaxy S21 FE kommer att lanseras under ett separat event i samband med CES-mässan den 5 till 8 januari 2022. Men det finns även uppgifter som säger att lanseringen kommer ske på själva mässan. CES-mässan kommer genomföras både digitalt och på plats i Las Vegas denna gång, men precis som Mobil.se påpekar vore det ju lite märkligt om en mobiltelefon som bara blir tillgänglig på den europeiska marknaden lanseras under ett event som hålls i USA.

Vill hålla nere antalet enheter

Anledningen till ett exklusivt Europa-släpp sägs vara att Samsung vill kunna hålla tillbaka på antalet enheter, eftersom det finns risk för att den både billiga och hyfsat prestandatunga S21 FE kommer konkurrera ut tillverkarens A-modeller och kanske även inkräkta på försäljningen av de nya flaggskeppsmodellerna i S22-serien.

Uppgifterna gällande Galaxy S21 FE:s specifikationer är i dagsläget inte helt bekräftade, men den sägs bland annat kunna erbjuda en bildskärm på 6,4 tum med 120 Hz i uppdateringsfrekvens, RAM- och lagringsminne på 8 respektive 256 GB och stöd för 5G-uppkoppling via Qualcomms chipset Snapdragon 888.