Vy över san joses centrum i solnedgång.Om de läckta uppgifterna stämmer kan vi vänta oss ett lanseringsevent för den nya Samsung Galaxy S24-serien den 17 januari i San Jose, Kalifornien. Foto: Dreamframer/Shutterstock.com

Lanseringar

Koreanska tech-nyhetsplattformen The Elec har nyligen publicerat läckta uppgifter om lanseringen av Samsungs nya Galaxy S24-serie. Uppgifterna säger att vi kan vänta oss ett lanseringsevent i mitten av januari 2024 och att enheterna sedan kommer ut i butik i slutet av månaden. Det rapporterar Mobil.se.

Enligt de läckta uppgifterna verkar det alltså som att Samsung har beslutat sig för ett tidigare släpp för den nya Galaxy S-serien nästa år. Vanligtvis brukar flaggskeppen i S-serien lanseras i februari, men nu ser det ut som att lanseringseventet ska gå av stapeln redan den 17 januari.

Beräknas komma ut i butik den 30 januari 2024

Det ska vara möjligt att förbeställa Galaxy S24-modellerna, närmare bestämt Galaxy S24, Galaxy S24+ och Galaxy S24 Ultra, från och med den 18 januari. Leveranserna av dessa beräknas ske mellan den 26 och 30 januari. Och den 30 januari ska samtliga modeller också bli tillgängliga i butik, enligt läckan.

Vill stärka intäkterna under första kvartalet 2024

Orsaken till den tidiga lanseringen sägs vara att Samsung vill försöka stärka intäkterna under det första kvartalet 2024. Och det förstärker teorin om att tillverkaren planerar sina lanseringar i syfte att förbättra kvartalsintäkterna för Q1 och Q3 varje år, med nya S-modeller det första kvartalet och Z-modeller det tredje.

Lanseringen ska ske i San Jose, Kalifornien

Samsung har enligt uppgifterna övervägt både San Fransisco och Seoul (Korea) som potentiella städer för sitt lanseringsevent, men ska nu ha valt San Jose i Kalifornien. Här ligger ju både Googles och Apples huvudkontor, och man tror att det är samarbetet med den förra och konkurrensen med den senare som gjorde att Samsungs val till slut föll på just San Jose.