Hand håller i hörn på vikbar samung galaxy fold-mobil.Om de läckta uppgifterna stämmer kommer den nya Samsung Galaxy Z Fold 6 ha väldigt många likheter med föregångaren Z Fold 5 (på bilden). Foto: Framesira/Shutterstock.com

Nya enheter

Samsung håller sitt nästa Galaxy Unpacked-event i juli och förväntas då göra en presentation av den kommande vikbara mobilen Galaxy Z Fold 6. Men en läcka har redan avslöjat flertalet uppgifter om den nya enheten, enligt publikationen SmartPrix.

Under sitt Galaxy Unpacked-event (10 juli i Paris) väntas Samsung som sagt bland annat presentera den nya vikbara Galaxy Z Fold 6, men redan nu florerar det en hel del uppgifter om mobilens specifikationer “tack vare” en massiv läcka.

Om uppgifterna visar sig stämma överens med verkligheten är det få uppgraderingar som har skett från den föregående modellen.

Skärmen har många likheter med Galaxy Z Fold 5

Enligt de läckta uppgifterna har Galaxy Z Fold 6 en vikbar skärm på 7,6 tum med en upplösning på 2 160 x 1 856 pixlar. Den yttre skärmen ska ligga på 6,3 tum och ha en upplösning på 968 x 2 376 pixlar. Den vikbara skärmen är med andra ord lika stor som på föregångaren Z Fold 5 och den yttre skärmen bara något större. Upplösningen på skärmarna skiljer sig inte heller nämnvärt från skärmarna på Z Fold 5.

Utrustad med Snapdragon 8 Gen 3-chip

Galaxy Z Fold 6 sägs vara utrustad med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3-chip, vilket ska backas upp av 12 GB RAM och 256, 512 eller 1 024 GB internlagring. Batteriets kapacitet verkar ligga kvar på 4 400 mAh, vilket i så fall innebär att Z Fold 6 halkar efter flera av konkurrenternas modeller som i regel ligger på från 4 500 mAh och uppåt.

Vilka laddningshastigheter som kommer erbjudas är dock fortfarande oklart.

Inga större kamerauppdateringar

Det verkar inte heller som att det är tal om några större uppgraderingar på kamerafronten, om uppgifterna stämmer det vill säga. Vi kan i så fall vänta oss en huvudkamera på 50 MP, en ultravidvinkel på 12 MP och en telefotokamera på 10 MP. Den yttre frontkameran ligger på 10 MP och kameran under den vikbara skärmen på 4 MP.

Ska stödja dubbla simkort och e-sim

Enligt läckan ska Samsung Galaxy Z Fold 6 till exempel ha stöd för dubbla simkort och e-sim, Bluetooth 5.3, wifi 6 och UWB (Ultra wideband radio).