Mobil med siffran 16 på skärmen bredvid apples logga.I höst kommer iOS 16 som bland annat ska göra det enklare att flytta e-sim mellan olika mobiler. Foto: rafapress/Shutterstock.com

Lanseringar

Är du en av dem som valt att skippa traditionellt simkort och kör e-sim på din mobil? Det medför väldigt många fördelar, men en av ytterst få nackdelar är att det är lite krångligare att flytta e-sim mellan olika enheter. Men alla Apple-användare med en e-sim-kompatibel lur kan andas ut – i och med iOS 16:s intåg i höst kommer det bli betydligt enklare. Det skriver MacWorld.

Har du en Iphone av senare modell har du möjlighet att välja e-sim i stället för fysiskt simkort, vilket ur nästan all aspekter är ett mer fördelaktigt val. Du slipper vänta på att få hem simkortet och kan med hjälp av en digital QR-kod komma igång med ditt nya mobilabonnemang eller kontantkort direkt.

Fördelarna är som sagt övervägande, men nackdelen är att det är bökigare att flytta e-sim mellan olika mobiler, och i de flesta fall måste du helt enkelt skicka efter ett nytt e-sim när du köper ny mobil. Men i höst blir det ändring på det!

iOS 16 gör det enklare att flytta e-sim

Lösningen på ”problemet” står Apples uppgradering av operativsystemet för, närmare bestämt iOS 16 som kommer att lanseras under hösten. Enligt uppgifter från Macrumors kommer det nämligen då bli möjligt att använda sig av bluetooth för att flytta sitt e-sim mellan mobiler.

Det enda riktiga kravet är att mobilerna är nära varandra och att bluetooth är aktivt och inte stängs av.

Den nuvarande lösningen med QR-kod kommer finnas kvar som alternativ

Det verkar vara upp till mobiloperatörerna att erbjuda den nya bluetooth-lösningen för e-sim-flytt. Men om det skulle vara så att just din operatör inte har stöd för det så kommer den befintliga lösningen via QR-kod att finnas kvar som alternativ.