Huaweis logga på hustak mot blå himmel.I augusti släpps Huaweis nya smartklockor Watch 3 och Watch 3 Pro. Båda har stöd för e-sim. Foto: PicsEKa/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu lanserar Huawei två nya smartwatches som för första gången drivs av det egna operativsystemet Harmony OS. Enligt M3 ska Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro ha en större premiumkänsla jämfört med Huaweis tidigare klockor och användarupplevelsen beskrivs som en blandning av Apple Watch OS och Googles motsvarighet. Stöd för e-sim? Javisst!

Huawei har precis presenterat sina två nya smartwatches, Watch 3 och Watch 3 Pro, som även är aktuella för den svenska marknaden. För första gången är det tillverkarens egna operativsystem Harmony OS som står för driften, men både funktioner och finesser ska enligt uppgift kännas igen från tidigare klockor. Appar kan du ladda ner från Huaweis egna App Gallery.

M3 refererar till Tech Advisor, som efter en genomgång av klockorna konstaterar att premiumkänslan är större än tidigare, och beskriver användarupplevelsen som en mix av Apples och Googles OS.

Klart förbättrad batteritid – särskilt Pro-modellen

Den nya systemkretsen ska ha bidragit till en snabbare och mer följsam användarupplevelse överlag. Och Huawei verkar även ha satsat stort på att förbättra batteritiden. Ett visst batterisparläge ska tydligen få Pro-modellen att klara hela tre veckor utan att behöva laddas. Batteritiden är även det som framför allt skiljer Watch 3 och Watch 3 Pro. Watch 3 har tre dygns batteritid medan Watch 3 Pro har fem.

Större skärmar och stöd för e-sim

Du hittar vanliga funktioner som träningsprogram och pulsmätare i Huaweis nya klockor, men även en blodsyremätare som på senare tid har blivit allt mer efterfrågat av smartwatch-användare. Klockorna har utrustats med större skärmar och båda modellerna har nu också fått stöd för e-sim, vilket såklart pushar upp helhetsbetyget ytterligare några pinnhål.

Släpps på marknaden i augusti

Men den som väntar på något gott får vänta några månader till. Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro släpps nämligen på marknaden först i augusti. Riktpriset ligger på 3 390 respektive 4 490 kronor.