Uppslagen Macbook Air framifrån.På årets upplaga av WWDC förväntas vi främst få se nyheter om Apples nya operativsystem. Men kanske kan vi få se någon ny hårdvara också. Foto: mama_mia/Shutterstock.com

Rykten

Apple-fantaster världen över laddar nu inför Apples kommande evenemang WWDC. Enligt journalisten Mark Gurman kan vi få se nyheter om iOS 16, Ipad OS 16 och Watch OS 9. Det kan också dyka upp referenser till Apples nya headset, men det blir ingen produktlansering, som man har trott tidigare. Detta kan vi läsa om i MacWorld.

Gurman skriver i sitt nyhetsbrev Power on att iOS 16 kan få ”rätt stora förbättringar” av bland annat notiser och nya hälsofunktioner. Detta gäller troligtvis också för Ipad OS 16. Men det kommer nog inte bli stora visuella förändringar av operativsystemen.

Enligt Gurman kan det nya operativsystemet för Apple Watch få stora uppdateringar kring hälso- och aktivitetsspårning.

Väntas inte visa upp mixed reality-produkter

Det är väl känt att Apple experimenterar med olika typer av mixed reality-produkter. Men Gurman tror inte att vi kommer se några sådana under denna upplaga av WWDC. Han menar dock att iOS 16 har många referenser till Apples headset.

Detta pekar på att headsetet kommer lanseras någon gång mellan hösten 2022 och hösten 2023.

Så fort utvecklare och andra kommer börja använda den första betaversionen av iOS 16 kommer nog ryktena florera friskt, med andra ord.

Eventuellt släpps ny Macbook Air

I en annan artikel från MacWorld skriver de även om att Gurman tror att en ny Macbook Air kan visas upp under eventet. I sitt nyhetsbrev skriver han att utformningen kommer vara inspirerad av Imac 24 tum. Det kan även bli den första datorn som får ett M2-chipp.

Om M2-chippet ska lanseras i sommar tror Gurman att Apple även kommer visa upp en Mac Mini och en Imac på WWDC. Båda kommer i så fall vara uppdaterade med M2-chippet.