Apples nya smartwatches på rad.Den 15 oktober kommer den nya Apple Watch Series 7 ut i butik. Foto: Apple

Lanseringar

Apple presenterade den nya klockserien Apple Watch Series 7 under lanseringseventet den 14 september, och nu cirka en månad senare är det dags för släppet. Enligt Techradar är det tekniskt sett den största Apple Watch-redesignen hittills.

Den nya Apple Watch 7-serien beräknas landa på marknaden den 15 oktober och enligt Techradar har vi en hel del att se fram emot.

Apple Watch 7 ska precis som den föregående serien Apple 6 ha rundade kanter, men ramarna är tunnare och skärmytan har ökat med 20 procent, vilket i sin tur har bidragit till en storleksökning upp till 41 och 45 millimeter. Även om man kanske hade väntat sig något större skillnader menar Techradar att detta tekniskt sett är den största Apple Watch-redesignen någonsin.

En mer hållbar smartwatch med robustare skärm

Förutom att dra upp skärmstorleken ska Apple ha gjort vissa förbättringar av skärmen. Den ska till exempel vara 70 procent ljusare inomhus i Always-On-läget än föregångarens skärm. Nu finns det också plats för ett komplett QWERTY-tangentbord som du kan använda tillsammans med QuickPath.

Enligt Apple själva är den nya smartwatchen mer hållbar än föregående modeller. Skärmen ska även ha fått en mer ”robust geometri” och är över 50 procent tjockare än skärmen på Apple Watch 6. Förutom WR50-klassificeringen för vattentålighet som du hittar även på tidigare Apple Watch-modeller har Apple Watch 7 fått en IP6X-klassning för dammtålighet.

Lanseras med watchOS 8

Apple Watch Series 7 lanseras med watchOS 8, och några av höjdpunkterna är till exempel en ny mindfulness-app, uppdateringar av Workout-appen och möjligheten att spåra andningsfrekvens när du sover. Det har ryktats om att den nya klockan ska ha utrustats med glukometrar och blodtryckssensorer, men dessa rykten stämmer inte överens med verkligheten.

Med det sagt kan Apple Watch Series 7 fortfarande bjuda på en omfattande uppsättning av hälsoinriktade funktioner.

Kommer i fem nya aluminiumfärger

Enligt Techradar ska Apple Watch Series 7 finnas i fem nya aluminiumfärger. Svart, även kallad Midnatt, grå, även kallad Stjärnglans samt grönt, blått och rött. Det ska även finnas tre nya Nike Sport Loop-färger och ett nytt Apple Watch Hermés-armband.

Apple Watch Series 7 beräknas kosta från 4 4495 kronor.