Mobil ligger på tangentbprd med inbjudan till apples lanseringsevent på skärmen.Den 7 september är det äntligen dags för Iphone 14 att få en närmare presentation. Foto: Art-Dolgov/Shutterstock.com

Lanseringar

Om drygt en vecka ska Apple presentera nya Iphone 14-serien under eventet ”Far out”, och enligt MacWorld ska vi bland annat kunna vänta oss en vassare processor, förbättrad batteritid och uppdaterade kamerasystem. Förutom mobilerna kommer tillverkaren troligtvis även lansera Apple Watch Series 8 och andra generationens Airpods Pro.

Väntan har varit lång och spekulationerna många, men den 7 september är det äntligen dags för årets Iphone-serie, Iphone 14, att se dagens ljus. Under eventet ”Far out” kommer Apple presentera de olika modellerna i mobilserien, men det verkar som att vi även får höra mer om Apple Watch 8 och andra generationens Airpods Pro.

Läckta uppgifter: Inga skillnader i lagring från fjolårets Iphone

Mobil.se har sammanfattat informationen som läckaren McGuire Wood har släppt. Enligt uppgifterna ska standardmodellerna av Iphone 14, precis som sina föregångare, erbjuda lagringsutrymme mellan 128 och 512 GB, men Pro-versionerna har lagring på upp till 1 TB.

Det har florerat rykten om att standard- och Pro-versionerna skulle skilja sig åt gällande typen av minne, men detta är inget som Wood nämner något om.

Iphone Pro-modellerna får ett uppdaterat inre med bättre kylsystem

De något mer påkostade Iphone-modellerna ska enligt läckan ha fått en inre design som skiljer sig från motsvarande modeller i Iphone 13-serien. Kylsystemet ska bland annat ha uppdaterats och under skalet hittar vi även det nya A16 Bionic-chipet.

Om det bara är Pro-modellerna som utrustats med A16 eller om det gäller för samtliga modeller i 14-serien är dock fortfarande oklart.

Trådlös omvänd laddning kan komma med iOS 16.5

Enligt Wood ska alla Iphone 14-modeller komma med 30 W laddning, vilket är 10 W mer än vad Iphone 13 kan erbjuda. I och med iOS 16.5-uppdateringen ska lurarna även få stöd för omvänd trådlös laddning, vilket innebär att du kommer kunna använda Iphone 14 för att ladda dina andra enheter.

Flera olika färger att välja mellan

Utbudet av färgalternativ varierar mellan standard- och Pro-versionerna. ”Vanliga” Iphone ska komma i grönt, lila, blått, svart, vitt och rött, och Pro i lila, grönt, silver, guld och grått.