Hörnet på en orange förpackning från oneplus.Den 11 januari kan flaggskeppet Oneplus 10 Pro landa på marknaden, vilket då blir det första mobilsläppet 2022. Foto: GarethWilley/Shutterstock.com

Lanseringar

Den första mobilen att landa på marknaden 2022 verkar bli Oneplus nya flaggskepp Oneplus 10 Pro. Det har tagit sin lilla tid för tillverkaren att ens bekräfta den nya lurens existens, men det är nu gjort och 10 Pro beräknas släppas runt den 11 januari. Precis som M3 påpekar så är Oneplus dock fortfarande ytterst sparsamma med uppgifter om telefonens specifikationer.

Årets första mobiltelefon är signerad den kinesiska tillverkaren Oneplus, och det är inte vilken mobil som helst utan en modell i flaggskeppssegmentet. Oneplus 10 Pro är namnet och tillverkaren bekräftade nyligen mobilens existens efter ett flertal månader av spekulationer.

Det finns dock fortfarande väldigt få bekräftade uppgifter om vilka specifikationer vi kan vänta oss, men M3 har gjort en sammanfattning av vad diverse rykten säger om det nya flaggskeppet. GSMArena har också publicerat vissa uppgifter om Oneplus 10 Pro, men även dessa bör tas med en nypa salt.

LTPO Fluid2-skärm på 6,7 tum med hög uppdateringsfrekvens

Enligt GSMArena ska Oneplus 10 Pro ha utrustats med en skärm av typen LTPO Fluid2 Amoled på 6,7 tum. Skärmstorleken stämmer även överens med de rykten som florerar, likaså skärmuppdateringen som spås ligga på 120 Hz. Det verkar även som att vi kan vänta oss stöd för HDR10+ och en upplösning på 1 440 x 3 216 pixel.

Drivs av senaste Snapdragon-chipsetet

Under skalet kommer vi förmodligen hitta det senaste toppchipet från Qualcomm, nämligen Snapdragon 8 Gen 1, som inte bara bäddar för hög prestanda utan även ger stöd för 5G. Chipsetet backas upp av 8 eller 12 GB RAM-minne och 128 eller 256 GB internt lagringsminne.

Trippelkamera signerad Hasselblad

Den bakre kameran verkar vara en trippelvariant signerad kameratillverkaren Hasselblad, som innefattar en huvudlins på 48 MP, en ultravidvinkel på 50 MP och en telefotolins med 3,3x optisk zoom på 8 MP.

I dagsläget finns inget exakt datum för släppet, men om man ska tro de senaste uppgifterna lutar det åt den 11 januari.