Kvinna i träningskläder tittar på en apple watch på sin arm.Apple brukar ha olika hälsofunktioner på sina klockor. Ryktet säger att Series 7 kan ha en blodsockermätare, men inget är bekräftat ännu. Foto: KANUT PHOTO/Shutterstock.com

Nya enheter

Det ryktas om att nästa Apple Watch kommer att släppas i september. Mest troligt kommer lanseringen att ske tillsammans med nästa Iphone. Redan nu finns det uppgifter på vad Series 7 kommer att bjuda på, skriver Macworld.

Dags att förnya designen på Apple Watch

Apple Watch Series 7 blir den första smartwatch-serien från Apple med annorlunda design än sina föregångare. Utöver skärmstorleken och färgerna har varje generation av klockan sett ganska lika ut.

Den här gången uppdaterar Apple dock designen mer än vanligt, enligt läckta uppgifter från flera håll. Klockans sidor sägs vara plattare, ungefär som på Iphone 12 och surfplattorna Ipad Air och Ipad Pro. Skärmstorleken kommer att vara ungefär densamma som tidigare, men gå längre ut i kanten.

Avståndet mellan skyddsglas och skärm är också mindre tack vare en ny teknik för laminering.

Optisk blodsockermätare kan finnas inbyggt i klockan

I varje ny smartwatch från Apple införs nya sensorer som mäter bärarens hälsa på olika sätt. Nyheten för Series 7 sägs vara att den kan avläsa blodsockernivå. Om det stämmer är det ett stort genombrott för tekniken, och framför allt användbart för personer som har diabetes.

Något som tyder på att detta stämmer är att Apple blivit en stor kund hos det brittiska företaget Rockley Photonics. Företaget specialiserar sig på optisk mätning av blodvärden av olika slag, det vill säga mätningar som inte kräver något stick eller implanterad teknik. 

Med det sagt är det inte säkert att Apple hinner införa denna teknik redan i Series 7. Det kan vara så att vi måste vänta till nästa serie av Apple Watch.

Allmänt förbättrad prestanda

Precis som varje år förväntas Apple uppdatera systemchippet i klockan. Även om tillverkaren inte har preciserat vilka nyheter årets upplaga innebär kan vi därför vänta oss bättre prestanda än hos tidigare klockor. 

Processorn är mer kraftfull än för den senaste klockan, och stödet för trådlös uppkoppling och ultra-wideband kommer att vara bättre.