Har Vimla stöd för e-sim?

Nej, än så länge erbjuder Vimla inte e-sim. Du kan varken skaffa e-sim till mobil eller till smartwatch hos dem, utan får ett simkort när du beställer ett Vimla-abonnemang.

När kommer Vimla att börja med e-sim?

Vimla har i flera år uppgett att de arbetar på att införa e-sim. Enligt kunder på deras forum har de tidigare fått intryck av att Vimla planerade att släppa det redan 2018 eller 2019. Men i skrivande stund finns det ännu inte e-sim hos Vimla, och inte heller något datum för när det skulle kunna lanseras.

Varför dröjer Vimla med e-sim?

Vimla är lågprisalternativet till Telenor, som står som ägare. När Vimla kan släppa e-sim är därför till stor del beroende av Telenor. Men medan Telenor erbjuder e-sim till sina egna abonnemang verkar de i dagsläget inte satsat på den möjligheten för Vimlas abonnemang.

På Vimlas egna svar i deras kundforum låter det dock som att de gärna vill erbjuda e-sim så snart det är möjligt.

Vilken operatör med e-sim ska jag välja i stället för Vimla?

Comviq ligger inte långt från Vimlas prisnivå. Deras priser är bland de lägsta hos operatörer som erbjuder e-sim. Dessutom använder de till största delen samma mobilnät, tack vare ett samarbete mellan Comviqs och Vimlas ägare, Tele2 och Telenor.

Tycker du om Vimla för de låga prisernas skull och är nöjd med deras täckning tror vi därför att Comviqs e-sim kan intressera dig.

Ett annat möjligt alternativ är Telenor. Det är Telenor som äger Vimla och de använder därför samma nät. Om du vill gå över till e-sim kan det därför vara smidigt att byta till dem om du i övrigt varit nöjd med Vimla.

Priserna är högre, men Telenor har andra fördelar som inte Vimla har. Exempelvis fungerar Telenors abonnemang väldigt bra utomlands, de erbjuder familjeabonnemang och du kan köpa en ny telefon i samband med att du skaffar e-sim hos Telenor.