Om Telness e-sim

Telness erbjuder e-sim till företagsabonnemang. Eftersom operatören inte har kontantkort i sitt utbud är e-sim till kontantkort med andra ord inte aktuellt just här. E-sim-tjänsten fungerar med Iphones och Android-mobiler och även med Android-klockor, som exempelvis Samsung Galaxy Watch.

I dagsläget kan du tyvärr inte koppla upp din Apple Watch med e-sim från Telness. Enligt operatören använder Apple en särskild lösning som Telness inte har tillgång till.

Fördelar

  • Särskilt inriktad på företag
  • Uppskattad kundtjänst
  • Har nöjd kund-garanti

Nackdelar

  • Erbjuder ej e-sim till Apple Watch
  • E-sim kan endast beställas via supporten

Beställ e-sim från Telness

Om du beställer ett nytt abonnemang från Telness kan du välja e-sim i samband med det. Är du redan kund hos Telness och vill byta till e-sim kan du höra av dig till Telness support så hjälper de dig med det. Då behöver du ange vilket nummer som ditt e-sim ska registreras på och vilken mejladress QR-koden ska skickas till. Koden behöver du för att aktivera e-sim i din enhet.

Berätta även för supporten när du vill att aktiveringen ska ske.

Aktivera e-sim från Telness

När du har beställt e-sim från Telness kommer du få en QR-kod, och den ska du använda när det nu har blivit dags att aktivera e-sim i din enhet. Tillvägagångssättet kan skilja sig något beroende på om du har en Iphone eller Android-enhet, men oavsett så är det relativt enkelt.

Så aktiverar du e-sim i en mobiltelefon

  1. Öppna telefonens inställningar
  2. För Iphone går du till Mobilnät > Lägg till mobilabonnemang. Har du till exempel en Samsung Galaxy, det vill säga en Android-mobil, går du i stället till Anslutning > SIM-kortshanterare > Lägg till abonnemang > Lägg till med QR-kod.
  3. Skanna QR-koden med kameran.
  4. Följ instruktionerna på skärmen.
  5. Nu kan du ställa in ditt e-sim så som du vill ha det, till exempel om det ska vara ditt primära eller sekundära sim.

Aktivera e-sim från Telness i smartwatch

Om du har en smartwatch av typen Android kan du koppla upp den med e-sim hos Telness. Det gäller med andra ord till exempel Samsung Galaxy Watch. I dagsläget kan Telness tyvärr inte erbjuda e-sim till Apples smartwatches, eftersom de enligt operatören har en annan typ av lösning som Telness inte har tillgång till.

Om du är intresserad av att koppla upp din Android-klocka med e-sim från Telness ska du kontakta supporten. Då får du information om hur vilka alternativ du har och hur du gör för att aktivera e-sim på enheten.

Telness kundtjänst

Chatt
Vardagar
07.00-23.00
Lördagar
09.00-23.00
Söndagar
09.00-23.00
Telefon
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
07.00-23.00
Lördagar
09.00-23.00
Söndagar
09.00-23.00

Vanliga frågor om e-sim från Telness

Erbjuder Telness e-sim till kontantkort?

Nej, Telness erbjuder inte e-sim till kontantkort eftersom kontantkort inte finns i operatörens utbud.

Erbjuder Telness e-sim till Apple Watch?

Nej, Telness erbjuder i dagsläget inte e-sim till Apple Watch.

Erbjuder Telness e-sim till Samsung Galaxy Watch?

Ja, Telness erbjuder e-sim till Android-enheter som exempelvis Samsung Galaxy Watch.

Vad kostar e-sim hos Telness?

Precis som ”vanliga” simkort är e-sim gratis att beställa hos operatörerna, så även hos Telness. Simkort och e-sim innehåller i stort sett bara information om dig och ditt abonnemang, så det du betalar för är ju själva mobilabonnemanget – det vill säga den prisplan du och företaget har kommit överens om.

Har Telness e-sim stöd för 5G?

Nej, i dagsläget verkar Telness e-sim inte ha stöd för 5G.

Erbjuder Telness e-sim för företag?

Ja, eftersom Telness endast riktar sig mot företag är även e-sim en del av deras företagserbjudande. Vill du och företaget skaffa e-sim till era mobiltelefoner eller andra enheter ska ni kontakta Telness support så får ni hjälp att komma igång.