Hur flyttar jag mitt e-sim till en ny enhet?

Hur du gör för att flytta ditt e-sim till en ny enhet varierar beroende på vilken typ av enhet det gäller, och i vissa fall även vilken operatör du har. Att flytta över e-sim till en ny telefon är ju tyvärr inte riktigt lika enkelt som med ett fysiskt simkort. Det verkar dessutom skilja sig något både mellan olika operatörer och tillverkare vad som är möjligt att göra på egen hand. Men oavsett verkar det som att du måste beställa en ny QR-kod som du sedan scannar av med din nya enhet.

Så flyttar du e-sim hos olika operatörer

Tele2 rekommenderar dig som vill flytta ditt e-sim till en ny mobiltelefon att kontakta kundservice eller besöka en fysisk Tele2-butik för att få hjälp, medan du som kund hos Telia ska kunna gå via Mina Sidor och beställa en ny QR-kod som behövs för att aktivera e-sim på enheten. Även hos Tre ska du kunna gå via ditt konto och beställa ett nytt e-sim. När du sedan aktiverar ditt nya e-sim i din nya mobil avaktiveras e-sim i din gamla.

Hos de andra operatörerna som erbjuder e-sim finns ingen riktig information om hur du gör för att flytta ditt e-sim till en ny enhet. Det bästa i det här läget är därför att kontakta operatören det gäller och få vägledning.