Har Fello stöd för e-sim?

Nej, Fello har inte e-sim ännu. De erbjuder bara mobilabonnemang med fysiskt simkort. Har du en smartwatch kan du inte heller skaffa e-sim till den hos Fello.

När kommer Fello att börja med e-sim?

Frågan om Fello och e-sim har kommit upp vid flera tillfällen på deras Facebook-sida. Där har Fello svarat att de hoppas kunna ordna med e-sim i framtiden, men att det inte är möjligt just nu. Än så länge finns inget datum eller säker uppskattning på när det i så fall skulle lanseras.

Om Fello väl kan införa e-sim så småningom kommer de att informera kunderna både på sin hemsida och i sociala medier, skriver de på sin Facebook-sida.

Varför dröjer Fello med e-sim?

Fello är en lågprisoperatör som ägs av Telia sedan några år tillbaka. Eftersom både Telia och systeroperatören Halebop infört e-sim finns en önskan från många att även Fello ska göra det. Särskilt eftersom de är operatören med lägst priser bland dem som använder Telias prisade mobilnät.

Men hittills har de billigaste operatörerna varit långsammare med att lansera e-sim. Det beror förmodligen på att förutsättningarna för att utveckla nya tjänster ser annorlunda ut. Exempelvis Fello är beroende av beslut från operatören som äger dem för att införa sådant som e-sim.

Vilken operatör med e-sim ska jag välja i stället för Fello?

Fello använder Telias mobilnät, vilket även Halebop gör. Precis som Fello har Halebop extra bra erbjudanden för studenter, men till skillnad från Fello erbjuder de också e-sim. För dig som surfar mycket är Halebop särskilt att rekommendera, för deras surfmängder är högre än Fellos.

Om du är nöjd Fellokund men vill byta till e-sim kan Halebop därför vara något att kolla närmare på. Förutom e-sim till mobiler erbjuder Halebop också e-sim till smartklockor.

Tycker du att Halebop är för dyrt kan det vara värt att jämföra med Comviqs abonnemang för e-sim. De hamnar lite närmare Fellos prisklass.