Har Chili stöd för e-sim?

Nej, Chili erbjuder inte e-sim, åtminstone inte i Sverige. Däremot verkar Chili erbjuda e-sim i Norge enligt den norska hemsidan, både till mobiler, smartwatches och Ipads.

När kommer Chili att börja med e-sim?

Eftersom den norska varianten av Chili har e-sim skulle man kunna tänka sig att e-sim inte är alltför långt borta för den svenska marknaden heller. Det antydde även Chili i en kommentar på sin Facebooksida i december 2020. Där uppgav Chili att de satsade på att släppa e-sim i början av 2021.

I april 2021 har vi dock fortfarande inte sett ett spår av e-sim från denna lågprisoperatör. Inte heller finns något datum eller någon förklaring på varför det dröjer.

Varför dröjer Chili med e-sim?

Chili är ett norskt bolag från början som sedan etablerade sig i Sverige. Att e-sim lanserades i Norge först är därför inte konstigt. Det finns dock ingen klar förklaring på varför Sverige inte har fått e-sim från Chili ännu.

Det är dock inget ovanligt att lågprisoperatörer dröjer längre med e-sim än större operatörer. Detsamma gäller nästan alla de billigaste operatörerna på den svenska telekommarknaden.

Vilken operatör med e-sim ska jag välja i stället för Chili?

Vill du ha ditt e-simabonnemang till lägsta möjliga pris? Då kan Comviq vara något för dig. Bland de operatörer som erbjuder e-sim kommer de närmast Chilis priser, och är i många fall ännu billigare.

Vill du ha högre surfmängder än Comviq erbjuder? Då kan Tre vara att föredra. Bland operatörer med e-sim som erbjuder fri surf är Tre den billigaste.

Vet du dessutom att Chilis täckning funkar bra för dig är det ännu bättre. Chili delar nämligen mobilnät med just Tre. Kolla bara så att de verkligen har täckning där du behöver.